Wat is no-claim korting bij het afsluiten van een autoverzekering?

Als u een autoverzekering wilt afsluiten, krijgt u mogelijk te maken met no-claim korting. Het woordje ‘korting’ klinkt u waarschijnlijk als muziek in de oren, maar weet u ook wat no-claim korting precies is? No-claim korting is de korting die u krijgt op uw autoverzekering als u schadevrije jaren hebt gereden. Letterlijk betekent no-claim korting: de korting die u krijgt op uw autoverzekering als u geen claims hebt ingediend bij uw vorige autoverzekering. No-claim korting kan een hoop schelen op de maandelijkse kosten van uw autoverzekering en het is daarom altijd verstandig om per autoverzekering te controleren hoeveel no-claim korting u krijgt.

 

Een goedkope autoverzekering met no-claim korting

Elke autoverzekering vraagt een andere prijs voor de maandelijkse premie die u betaalt voor de autoverzekering. Als u benieuwd bent naar de prijzen van autoverzekeringen bij verschillende verzekeringsmaatschappijen, is het verstandig om deze prijzen met elkaar te vergelijken. Op verschillende websites kunt u de prijzen van autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Door een duidelijk overzicht, ziet u direct wat de goedkoopste optie is. Vaak is er links van het vergelijkingsoverzicht een filter te vinden, waar u kunt aangeven hoeveel schadevrije jaren u hebt gereden. De no-claim korting wordt dan meegenomen in de vergelijking van de prijzen van de verschillende autoverzekeringen, zodat u meteen weet hoe het totaalplaatje er uit komt te zien.

 

Conclusie

Bent u op zoek naar een goede autoverzekering en hebt u al veel schadevrije jaren op uw naam staan doordat u al eerder een autoverzekering heeft afgesloten? Dan is het slim om bij uw nieuwe autoverzekering in de gaten te houden hoeveel no-claim korting u bij de verschillende verzekeringsmaatschappijen krijgt, zodat u de goedkoopste autoverzekering kunt vinden! Zo kunt u uw auto goed verzekeren voor een aantrekkelijke prijs!

Share this post