Uw auto WA verzekeren: waarom?

Uw auto WA verzekeren: waarom?

Bij een WA verzekering bent u verzekerd voor de schade die u bij een ander veroorzaakt. U hebt geen keuze of u wél of géén WA verzekering wilt afsluiten: een WA verzekering is in Nederland wettelijk verplicht. Een WA verzekering is bovendien een prettige manier om zeker te weten dat een ander u niet op de kosten kan jagen als u per ongeluk schade bij een ander veroorzaakt. Als u een ongeluk veroorzaakt, kan de tegenpartij direct bij uw verzekering aankloppen voor een schadevergoeding. In dat geval is het fijn dat de verzekering de schadevergoeding betaalt en dat u dit niet hoeft te doen. Het nadeel van een WA verzekering is dat u niet verzekerd bent voor uw eigen schade. Is uw eigen auto na een ongeluk total loss? Dan is dit voor uw eigen kosten.

De goedkoopste WA verzekering

Iedereen wil natuurlijk een zo goedkoop mogelijke WA verzekering afsluiten. Een slimme manier om de goedkoopste WA verzekering te vinden, is het vergelijken van autoverzekeringen. Op verschillende websites worden de maandelijkse kosten voor autoverzekeringen van verschillende verzekeringsmaatschappijen op een rijtje gezet. Zo kunt u direct in een duidelijk overzicht zien wat een WA verzekering bij een bepaalde verzekeringsmaatschappij u per maand gaat kosten. U kunt bij het vergelijken van autoverzekeringen ook gebruik maken van een filter dat vaak links van het vergelijkingsoverzicht te vinden is. Hierin kunt u aangeven of u recht hebt op no-claim korting vanwege schadevrije jaren, want dit heeft invloed op de premie die u per maand gaat betalen.

Conclusie

Het afsluiten van een WA verzekering is verplicht en met een WA verzekering bent u verzekerd tegen schade die u bij een ander veroorzaakt. Een WA verzekering kan heel goedkoop zijn, als u op zoek gaat naar de goedkoopste WA verzekering. Dit kan heel eenvoudig door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken en de goedkoopste uit te kiezen. Simpel en goed voor uw portemonnee!

Share this post