Rechtsbijstandverzekering

Een rechtzaak is waarschijnlijk één van de meest vervelende zaken waar we allemaal wel eens mee te maken krijgen. Afhankelijk van de aard van de rechtzaak kan het een hoop stress, problemen en vooral kosten met zich meebrengen. We kunnen ons natuurlijk niet indekken tegen een rechtzaak, daar kunnen we immers altijd mee te maken krijgen, maar wat we wel kunnen doen is er voor zorgen dat we bij een eventuele rechtzaak niet voor alle kosten zelf moeten opdraaien. De rechtsbijstandverzekering is in dat geval waar u naar op zoek bent! We vertellen er u in dit artikel graag meer over.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?
Een rechtsbijstandverzekering is zoals de naam reeds doet vermoeden een verzekering waarop de verzekerde aanspraak kan maken wanneer hij of zij voor de rechter wordt gedaagd. Een rechtsbijstandverzekering kan echter op twee geheel verschillende manieren worden aangesproken. Enerzijds kunt u er voor kiezen om een jurist in te schakelen van de verzekeringsmaatschappij zelf, maar anderzijds is het eveneens mogelijk om vast te houden aan uw eigen advocaat en voor de kosten die de rechtzaak met zich mee brengt een beroep te doen op uw verzekeraar.

Hou er wel rekening mee dat u binnen het door de verzekeraar vastgestelde bedrag dient te blijven. Alle extra kosten dienen alsnog door uzelf betaald te worden. Het kan voorkomen dat u in bepaalde situaties geen aanspraak kunt maken op de advocaat van de verzekeringsmaatschappij omdat deze bijvoorbeeld geen voldoende voeling heeft met het onderwerp. Ook in dat geval dient u zelf een beroep te doen op een advocaat, maar kunt u als vanzelfsprekend wel rekenen op een bepaald bedrag dat de verzekeraar ter beschikking stelt.

Post Comment