Oldtimerverzekering

Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s die een bepaalde leeftijd hebben bereikt, maar over de exacte leeftijd van de auto’s om in aanmerking te komen voor een oldtimerverzekering kan per verzekeraar verschillen. Ook het aantal kilometers dat met de auto jaarlijks wordt gereden kan van invloed zijn op de acceptatie van een auto als oldtimer. Hieronder zullen enkele mogelijkheden met betrekking tot de oldtimerverzekering worden toegelicht.

Acceptatie oldtimer verzekering
De verzekeraars hanteren elk andere voorwaarden met betrekking tot de oldtimerverzekering. Om die reden zal het ook zeker de moeite lonen om de oldtimerverzekeringen van de verschillende verzekeraars eens naast elkaar te leggen en te kijken bij welke verzekeraar de auto kan worden ondergebracht. Dat de verschillen groot zijn blijkt wel uit het feit dat de ene verzekeraar auto’s met een leeftijd van 20 jaar accepteert als oldtimer en de andere verzekeraar pas de auto’s accepteert, die ouder zijn dan 25 jaar. Het is zelfs al mogelijk om bij een van de verzekeraars een auto als oldtimer aan te merken bij een leeftijd van 12,5 jaar en ouder. Daarnaast zijn de verschillen ook opmerkelijk met betrekking tot het aantal te rijden kilometers per jaar. Daar is de ene verzekeraar meer royaal mee als de andere, want een maximum van 7500 kilometers per jaar afgezet tegen 20.000 kilometer per jaar is natuurlijk aanzienlijk. Alle reden dus om de verschillende oldtimerverzekeringen eens naast elkaar te leggen en met elkaar te vergelijken.

Vergelijken oldtimerverzekering
Via internet kan op een snelle wijze een vergelijking gemaakt worden tussen de verschillende oldtimerverzekeringen. Kijk bij verschillende verzekeraars naar de voorwaarden van de verzekeraar om te kunnen beoordelen of je auto als een oldtimer kan worden aangemerkt. Vervolgens kunnen de verzekeraars geselecteerd worden, waar de auto voor een oldtimerverzekering in aanmerking komt. Uit deze selectie kan daarna de meest geschikte oldtimerverzekering gekozen worden. Het is ook mogelijk om eerst nog een aantal online offertes aan te vragen, zodat een exacte vergelijking kan worden gemaakt op basis van kosten en voorwaarden.

Share this post