Een oldtimerverzekering: wat is dat?

Een oldtimerverzekering: wat is dat?

Hebt u een oldtimer gekocht? Dan bestaan hiervoor speciale verzekeringen! Een oldtimerverzekering is bedoeld voor auto’s die een bepaalde leeftijd hebben bereikt en auto’s die een bepaald aantal kilometers hebben gereden. Deze leeftijd en het aantal kilometers is per verzekeraar verschillend. Het is dus niet altijd zo dat uw auto als oldtimer geaccepteerd wordt, zodat u gebruik kunt maken van de oldtimerverzekering. Hieronder leggen we uit wanneer uw auto wel geschikt is voor een oldtimerverzekering.

 

Wanneer valt mijn auto onder de oldtimerverzekering?

Elke verzekeraar heeft andere voorwaarden met betrekking tot de oldtimerverzekering. Dit is logisch, want een oldtimer kan een verzekering een hoop geld kosten. Het is wel slim om de verschillende verzekeraars eens naast elkaar te leggen, zodat u kunt zien bij welke verzekeraar u terecht kunt voor een oldtimerverzekering. De verschillen tussen verzekeraars zijn behoorlijk groot. De ene verzekeraar vindt een auto van 20 jaar al een oldtimer, terwijl de ander pas auto’s van minstens 25 jaar accepteert als oldtimers. Ook het aantal kilometers dat invloed heeft op de oldtimerverzekering verschilt behoorlijk bij verschillende verzekeraars. Er zijn dus een heleboel aspecten waarmee u rekening moet houden en u moet daarom goed controleren bij elke verzekeringsmaatschappij of zij uw auto als oldtimer accepteren.

 

Oldtimerverzekeringen met elkaar vergelijken

Het is verstandig om oldtimerverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat u zeker weet welke verzekeraar de dekking biedt die u zoekt. Het vergelijken van oldtimerverzekeringen kan heel eenvoudig via vergelijkingswebsites, waarop alle prijzen op een rijtje worden gezet van laag naar hoog. Zo ziet u snel welke verzekeraar voor u de beste oldtimerverzekering aanbiedt.

 

Een Duitse Milieusticker voor Oldtimers

Sinds 2008 zijn in veel Duitse steden “umweltzonen” ingevoerd. Normaliter is de regel dat benzineauto’s van voor 1993 en diesels van voor 2005 GEEN groene sticker krijgen. Voor oldtimers is er een regel op deze uitzondering. Voor Nederlandse auto’s met een Nederlands kenteken welke ouder zijn dan 30 jaar (eerste toelating internationaal) zijn volledig vrijgesteld van de verplichting. Die auto’s mogen dus zonder milieusticker de zonen in rijden. Overigens is het wel verplicht om bij het parkeren een kopietje van je Nederlandse kentekenbewijs onder de vooruit te leggen. Een actueel overzicht wordt hier bijgehouden.

 

Conclusie

Hebt u een oude auto? Dan is het de moeite waard om bij verschillende verzekeringsmaatschappijen na te gaan of de auto bij hen als oldtimer gezien wordt, zodat u een oldtimerverzekering kunt afsluiten. Zo vindt u de oldtimerverzekering die bij u en uw oldtimer past!

Share this post