Een auto verkopen aan de sloop

Een auto verkopen aan de sloop

Kunt u niemand meer blij maken met uw auto? Is de auto zo oud dat zelfs een student u er geen euro meer voor wilt geven? Wanneer uw auto al wat jaartje meegaat kunt u in dergelijke situatie terecht komen. De auto is oud en verschillende onderdelen zijn versleten. Vaak kan dit wel gerepareerd worden maar dit kost al snel een hoop geld. Zoveel geld dat u meer moet gaan betalen aan het garage bedrijf dan wat u voor de auto heeft betaald. Vaak worden dit soort auto’s; auto’s met veel gebreken en een verlopen APK naar de autosloperij gebracht om hier te mogen worden gedemonteerd.

Autodemontage

We staan er niet bij stil maar jaarlijks belanden vele duizenden auto’s op de sloop. Een auto gaat namelijk niet eeuwig mee. Uit onderzoek, de statistische gegevens van het CBS blijkt dat auto’s met een gemiddelde leeftijd 17 jaar op de sloop belanden. De afgelopen jaren is de gemiddelde leeftijd van de auto waar wij inrijden behoorlijk toegenomen. Mede door de economische crisis blijven consumenten langer doorrijden in uw huidige auto. Vaak is het voordeliger de auto te laten repareren en te onderhouden dan de aanschaf van een compleet nieuwe auto. De consument is liever spaarzaam en houd zijn hand op de knip! Hiermee is vandaag de dag de gemiddelde leeftijd van ons wagenpark z’n 10 jaar oud. Dit is een behoorlijk hoge leeftijd als we zien dat er jaarlijks duizende nieuwe lease auto’s op de weg rondrijden. Dit betekent dat binnen afzienbare tijd veel auto’s naar de sloop gebracht zullen gaan worden. De auto’s zijn dan dusdanig ver opgereden dat repareren te kostbaar wordt en de dagwaarde van het voertuig overstijgt.

De recycling van uw oude

Wat doet de autosloperij met uw auto. Wanneer wordt besloten dat de auto niet meer hoeft te worden gerepareerd kan deze worden verkocht aan het autodemontage bedrijf. De autosloperij is immers altijd nog bereid u een vergoeding te geven voor de materialen, onderdelen die op de sloopauto zit verwerkt. Sommige onderdelen kunnen nog worden verkocht. Daarnaast bestaat uw auto voor het overgrote deel uit oud ijzer welke kan worden hergebruikt. Naast ijzer zitten er ook andere metalen in het voertuig verwerkt welke vandaag de dag goed kunnen worden hergebruikt. Niet alleen ijzer maar ook kunststoffen en glas en verschillende soorten vezels afkomstig van de bekleding. Hierdoor kan wel 95% van de massa van het voertuig worden hergebruikt. De afvalstromen worden verwerkt en indien mogelijk toegepast in nieuwe consumentengoederen. Dit maakt dat de autodemontage branche vandaag de dag een zeer duurzame bedrijfscyclus kent. Heeft u ook een auto welke u niet meer wenst te repareren? Gaat u op zoek naar een vervangend vervoermiddel, omdat dit voor u financieel voordeliger is? Verkoop de sloopauto dan aan https://www.sloopauto-online.nl zo kunt u nog een vergoeding ontvangen voor uw oude auto. Vaak kan de auto ook nog eens gratis worden opgehaald zodat u deze niet hoeft te brengen naar de autosloperij.

Share this post