Beperkt casco verzekering

Beperkt casco verzekering

Een beperkt casco verzekering is een aanvullende verzekering die aansluit op een WA verzekering. Doordat de beperkt casco verzekering duurder is dan alleen een WA verzekering wordt het algemeen aangeraden om auto’s tot acht jaar oud beperkt casco te verzekeren. Als uw auto jonger is dan drie jaar dan raadt men vaak een allriskverzekering aan. Dit is enkel een advies, wanneer u zelf tot de conclusie bent gekomen dat een andere verzekering beter bij u past kunt u beter daarvoor kiezen. Wanneer u een lease auto wilt verzekeren is het slimmer om te kiezen voor een allrisk verzekering aangezien u bij een total loss anders met een schuld blijft zitten. Bijvoorbeeld als een een lease auto van €15.000 rijdt en deze gaat total loss na een jaar dan zit u met een schuld van €15.000.

Dekking beperkt casco verzekering

De beperkt casco verzekering dekt alle schade die u bij een ander veroorzaakt aangezien de aansprakelijkheid meeverzekerd is. U bent met een beperkt casco verzekering ook verzekerd tegen brand, diefstal, storm en ruitbreuk. In de verzekeringspolis staat precies beschreven voor welke schade u verzekerd bent. Alle schade aan uw auto dat vermeld is in de verzekeringspolis wordt vergoed door de verzekeraar. Over het algemeen wordt deze schade vergoed:

  • Schade aan derde
  • Verhaalsrechtsbijstand bij schade
  • Hulp bij schade in binnen- en buitenland
  • Diefstal, brand, storm en total loss
  • Ruitbreuk en –barsten
  • Aanschaf-/nieuwwaarde bij total loss en diefstal tot 1 jaar
  • Vergoeding van de vervangingswaarde (10%)

Bij enkel een WA verzekering zouden alleen de schade aan derde, verhaalsrechtsbijstand bij schade en hulp bij schade in binnen- en buitenland worden vergoed. Het is belangrijk om goed op de letten wat per verzekeraar precies wordt vergoed bij een beperkt casco verzekering, dit kan per verzekeraar verschillen. Wanneer u uitgebreider verzekerd wilt zijn dan kunt u kiezen voor een allrisk verzekering.

Kosten beperkt casco verzekering

Doordat de beperkt casco verzekering een uitgebreidere dekking heeft dan enkel een WA verzekering. De prijs die u hiervoor betaald is per verzekeraar verschillend. De verzekeraar zal wel naar een aantal punten kijken zoals naar hoe lang u uw rijbewijs heeft, hoeveel schade vrije jaren u gereden heeft, wat voor auto u rijdt en hoe oud u bent. Het is bekend dat jonge rijders gemiddeld meer schade maken dus daar houdt de verzekeraar rekening mee.

Verzekeraars vergelijken

Om de goedkoopste en voor u de best aansluitende beperkt casco verzekering af te sluiten, is het slim om verschillende verzekeraars te vergelijken. Dit is makkelijk te doen via het internet. Bij bijna elke vergelijkingssite of site van een verzekeraar hebben ze enkel uw kenteken, geboortedatum, postcode, schadevrije jaren, uw geslacht, gereden kilometers per jaar en de leeftijd waarop u uw rijbewijs hebt gehaald nodig om u een indicatie te geven van de maandelijkse kosten voor een beperkt casco verzekering. Let er naast de prijs goed op wat er precies wordt gedekt, dit kan nog weleens variëren per verzekeraar.

Post Comment