Autoverzekeringen en schadevrije

Autoverzekeringen en schadevrije

Een autoverzekering afsluiten

Hebt u een auto die u graag wil verzekeren? Het is de moeite waard om op zoek te gaan naar een goedkope autoverzekering die bij uw situatie past, want dit kan u een hoop geld besparen. Door autoverzekeringen met elkaar te vergelijken krijgt u een overzicht van de prijzen van alle autoverzekeringen. Zo kan u de goedkoopste uitkiezen, mits u goed naar de voorwaarden kijkt en controleert of de voorwaarden bij u en uw situatie passen. Het is sowieso goedkoper om een autoverzekering af te sluiten via internet, omdat u dan kosten bespaart. Als u een autoverzekering afsluit via een tussenpersoon, moet u de tussenpersoon altijd een bedrag betalen voor de service die hij/zij verleent. Maar er zijn nog meer dingen die u kunt doen om uw autoverzekering zo goedkoop mogelijk te maken. Hieronder leest u wat schadevrije jaren te maken hebben met de kosten van uw autoverzekering.

 

Wat hebben schadevrije jaren te maken met mijn autoverzekering?

In Nederland wordt u als het ware beloond als u jarenlang geen schade rijdt. Geen schade betekent een goedkopere verzekering. Hebt u in de afgelopen jaren wél veel schade gereden? Dan vragen verzekeraars een hoger bedrag voor de autoverzekering die u bij hen afsluit. De verzekeraars kunnen er, als u vaak schade rijdt, immers vanuit gaan dat ze nog heel wat vaker uw schade moeten vergoeden. Schadevrije jaren bouwt u niet op vanaf het moment dat u een rijbewijs heeft, maar vanaf het moment dat u een autoverzekering op uw naam hebt staan. Afhankelijk van uw hoeveelheid schadevrije jaren bij een eerdere autoverzekering, bepaalt de autoverzekering in kwestie hoeveel de premie u per maand gaat kosten. De All Risk verzekering dekt alle schade die u eventueel maakt. De WA verzekering en beperkt Casco zijn ook goede verzekeringen maar dekken natuurlijk wel minder.

 

Conclusie

Wilt u een goedkope autoverzekering afsluiten? Dan is het handig als u al eerder een autoverzekering hebt gehad en veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Dan is uw verzekering een stuk goedkoper!

Share this post