Allriskverzekering

Een allriskverzekering is een aanvullende verzekering die aansluit op de WA en beperkt casco verzekering. Doordat de allriskverzekering de duurste is van alle autoverzekeringen wordt het algemeen aangeraden om auto’s tot drie jaar all risk te verzekeren. Als uw auto ouder is dan drie jaar dan raadt men vaak een beperkt casco verzekering aan daarnaast is de waarde van de auto ook een factor. Omdat de auto binnen de 3 jaar nieuw is zullen de hogere kosten voor een allrisk verzekering opwegen tegen de hoge kosten die er zullen zijn bij een reparatie. Wanneer u in een oude auto rijdt zijn de kosten van een allrisk hoger dan u zou moeten betalen bij een reparatie en zal een enkel een WA verzekering de slimste keuze zijn. Een allrisk verzekering is in tegenstelling tot een WA verzekering niet verplicht in Nederland.

 

Dekking allriskverzekering

De allriskverzekering dekt alle schade die u bij een ander veroorzaakt aangezien de aansprakelijkheid meeverzekerd is maar ook voor de schade die u bij u zelf veroorzaakt wordt vergoed. U bent met een allriskverzekering ook verzekerd tegen brand, diefstal, storm en ruitbreuk. Hiernaast bent u ook verzekerd voor omslaan, slippen en andere schade die buiten uw schuld om wordt veroorzaakt.

 

Als er een kras over uw auto wordt getrokken door een onbekende dan wordt dit niet door het waarborgfonds vergoed maar wel door de verzekeraar. In feite bent u met een allriskverzekering tegen haast alle soorten risico’s beschermd. In de verzekeringspolis staat uitgebreid beschreven voor welke schade u niet verzekerd bent. Over het algemeen dekt een allrisk verzekering de volgende punten:

  • Schade aan andere
  • Verhaalsrechtsbijstand bij schade
  • Hulp bij schade in binnen- en buitenland
  • Diefstal, brand, storm en total loss
  • Ruitbreuk en –barsten
  • Schade door een aanrijding die u zelf veroorzaakt heeft
  • Schade terwijl uw auto geparkeerd staat
  • Tot 3 jaar aanschaf-/nieuwwaarde bij total loss of diefstal
  • Vergoeding van de vervangingswaarde (10%)

 

Bij een WA verzekering worden alleen de schade aan andere, verhaalsrechtbijstand bij schade en hulp bij schade in binnen- en buitenland vergoed. Bij een beperkt casco verzekering is dit schade aan andere, verhaalsrechtsbijstand, hulp bij schade in binnen- en buitenland, diefstal, brand storm en total loss, ruitbreuk en –barsten, tot 50% bij schade door een aanrijding die u zelf veroorzaakt heeft, tot 50% bij schade terwijl u geparkeerd staat, tot 1 jaar aanschaf-/nieuwwaarde bij total loss of diefstal en net zoals bij allrisk krijg je bij een beperkt casco verzekering een vergoeding van de verbangingswaarde van 10%.

 

Kosten allrisk verzekering

Bij de uitgebreide dekking van een allriskverzekering hoort natuurlijk ook een hoger prijskaartje. De prijs van een allrisk verzekering hangt af van het aantal schade vrije jaren die u heeft opgebouwd maar ook in wat voor auto u rijdt, de leeftijd hiervan en hoe lang u uw rijbewijs hebt. Bij het afsluiten is het altijd goed om verschillende aanbieders te vergelijken, dit kan u al gauw wat geld schelen.

Post Comment