Allrisk autoverzekering afsluiten

Allrisk autoverzekering afsluiten

Wat is een allrisk autoverzekering?

Als u in Nederland een auto wilt verzekeren, moet u de auto in ieder geval WA verzekeren. Dit betekent dat u verzekerd bent voor schade die u een ander aanbrengt bij bijvoorbeeld een ongeluk. Echter, u kunt er ook voor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Eén van deze aanvullende verzekeringen is een allrisk verzekering. Dit is de duurste autoverzekering van alle autoverzekeringen en deze verzekering wordt aangeraden als u een auto rijdt die NIET ouder is dan 3 jaar. In dat geval is uw auto nog zóveel waard, dat het verstandig is om de auto allrisk te verzekeren. Hieronder leggen we uit waar u voor verzekerd bent bij een allrisk autoverzekering.

 

Waar bent u voor verzekerd bij een allrisk autoverzekering?

Bij een allrisk autoverzekering bent u verzekerd voor zowel de schade van een ander als uw eigen schade. Bent een allrisk verzekering bent u verzekerd tegen brand, diefstal, storm en ruitbreuk, maar u bent ook verzekerd voor hulp bij schade in het binnen- en buitenland, voor schade door een aanrijding die u zelf hebt verzoorzaakt, voor schade terwijl uw auto geparkeerd staat en voor verhaalsrechtbijstand bij schade. In feite betekent een allrisk autoverzekering dat u voor alle mogelijke risico’s verzekerd bent. Zeker in het geval van een nieuwe auto is dit verstandig, want de auto is nog zoveel waard dat eventuele schade een dure grap zou kunnen worden. In elke verzekeringspolis van elke autoverzekering staan de voorwaarden van een allrisk verzekering duidelijk beschreven. Welke autoverzekering je gaat afsluiten, altijd vergelijken!

 

Conclusie

Hebt u een auto die niet ouder is dan 3 jaar en wilt u deze auto verzekeren? Dan is het verstandig om te kiezen voor een allrisk autoverzekering, waarbij u zeker weet dat u voor vrijwel alle schade en alle risico’s verzekerd bent. Zo kunt u met een gerust hart uw auto instappen.

Share this post